Call us toll free: +31 641 55 4941
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: +31 641 55 4941

Amsterdam Light Festival

Het festival

In 2009 hebben Vincent Horbach en Henk Jan Buchel het gevoel dat er meer zou moeten gebeuren in Amsterdam tijdens de donkere dagen van de winter. Met weinig middelen en een hoop enthousiasme organiseren zij de eerste Christmas Canal Parade met de bedoeling een nieuwe traditie te creëren in Amsterdam.

 

In 2010 treed Felix Guttmann toe tot het gezelschap en wordt het evenement onder de nieuwe naam 'Winter Magic Amsterdam' uitgebreid. Drie weken lang wordt de Magere Brug in bijzonder licht gezet naar een ontwerp van Rogier van der Heide, en de Parade krijgt verder vorm met Wim Dröge als artistiek producent en organisatiebureau O is 4 als uitvoerende partner. Rondvaartboten varen voor het eerst de hele maand december met sfeerverlichting.

 

In 2011 is het niet mogelijk het festival te organiseren, waarna in 2012 een nieuwe start wordt gemaakt.
Onder leiding van Felix Guttmann wordt het verder ontwikkeld naar een breed festival waarin kunst, licht en water de kern vormen: het Amsterdam Light Festival in zijn huidige vorm is geboren.
Het succes van het festival is natuurlijk niet alleen te danken aan de drie "founding fathers" maar ook aan de vele participanten, sponsoren en vrijwilligers. En laten wij niet onze supporters vergeten: Gemeente Amsterdam, Canal Company en de Luxury Hotel Group zonder wie het festival nooit gerealiseerd had kunnen worden.

Een festival is geboren